fleche

Framställda av druvor från ekologiskt jordbruk, det naturliga vin se till att hitta uttrycket av en “terroir”, långt ifrån konventonnella methoder. Genom att förkasta användningen av kemikalier, den “naturliga” vinodlare, känsliga för respekt för miljön, odlar en levande och fritt vin.

I VINGÅRDEN
Dessa vinodlaren respekerar jordar, vilken typ av mineraltillgångar det är, vingårdar, druvor och slutligen vinälskare. De följer noggrant specifikationer för att certifiera sitt vin av privata organisationer med anknytning till Bio label (Biologisk Jordbruk, Ecocert) och/eller av biodynamiken (Demeter, Biodyvin). Då är det bekräftat att vinodlarens arbetsmetoder baseras på respekten för livet, utan kemikalier eller syntetiska medel. Detta är grunden för naturfilosofi.
Genom att välja denna etiskt och ansvarsfullt sätt, vinodlaren arbetar noggrant på sin mark. Han tar hänsyn av underjorden där växternas rötter hämtar all näring, och skyddar därmed ekosystemet.
Fokus ligger på druvorna, med högre tyngd på kvalitet snarare än kvantitet. Enligt traditionen av ekologisk odling,vissa använder biodynamisk vinodling, vilket förstärker stark kopplingen mellan odlaren och hans vingård, genom att följa en monkalender för ett arbeta i vingården, och föredra homeopatiska medel för att kunna mata jorden hälsosamt.

VINFRAMSTÄLLNINGEN
Man föredrar manuella skörden än mekaniska. För att starta jäsningen är endast inhemska jäst tilläten, och användningen av svavel är minimal (30 mg/l för röda, 40 mg/l för vita viner är tillåtna) eller obefintlig (“vin utan tillsatta sulfiter”).
Manipulationer blir mjuka och långsama för att inte ändra eller dölja vinets själ: få eller inga extraktioner, svaga filtreringar osv. Sammanfattningsvis kan man säga producenter av organiska eller naturliga viner återföljer vinet för att säkerställa den naturlig äterspegling av juicen.

FLASKA
Den naturliga vinodlare, fast till sin frihet och fri från alla bojor, kan leva utan geografiska och smakliga beskrivningar som en AOC får. Därför blir det naturligt vinet ibland klassificierad som “Vin de Pays” eller som “Vin de France”.

BIOLOGISK ELLER NATURLIG VIN: BRA ATT VETA
Ett biologisk eller naturligt vin är en fri vin, vilket tar lite tid att tämja…
Detta är ett känsligt vin, ofta bräkligt, där närvaron av naturgas är vanligt. Det är också dårför ditt vin måste andas (i en karaff) i ett par timmar innan degustationen, en väsentlig förutsättning som hjälper det att öppna upp och låta den aromatiska komplexitet lysa. Upptäck det och dela de vackra och goda stunder gemensam!

PETITESCAVES.COM, SAJTEN FÖR NATURLIGA VINER
Grundat av entusiaster, Petitescaves.com är den hemsida för entusiaster av naturliga viner. Men även för nybörjare! Ingenting ger oss mer glädje än att – varje dag - få nya fans av biologiska viner eller “Naturiga viner”! Att uptäcka på vår hemsida: urval av ansedda vingårdar och unga talanger, fullständiga beskrivningar och biografier, nyheter, expertråd… Om du inte kan hitta vine teller den information du behöver, så är vår kundtjänst naturligvis tillgänglig: kundtjanst@petitescaves.com

DELIVERY TO YOU,
WHEREVER YOU MAY BE IN THE WORLD

Shipping cost grid specific to FRANCE :

 

 

FOR YOUR INFORMATION, ALL THE SHIPPING COST ARE BASED ON THE BOTTLE WEIGHT.

THERE FOR, LET'S SAY
A BOTTLE IS 1
A BOTTLE OF CHAMPAGNE IS 1.5
A MAGNUM IS 2
A MAGNUM OF CHAMPAGNE IS 3
ETC..

Our favorite >> Our discover boxes >> Watch our videos >> All the customers advantages >>


Newsletter

Inscrivez-vous et recevez toutes nos offres exclusives